„În asemenea locuri sunt trimişi criminalii”. Instanța la trimis pe șamanul, care și-a propus să-l „alunge” pe Putin, la un tratament obligatoriu

0 149

Tribunalul orașului Yakutsk l-a trimis pe șamanul Gabyshev pentru tratament obligatoriu într-o organizație medicală de tip specializat, cu supraveghere intensivă. Despre aceasta scrie la „Novaya Gazeta” cu referirie la spuesele  avocatul „Pravozaschita Otrkrytki”, Alexei Pryanishnikov.

„Acestea sunt condiții speciale – gratii peste tot. Într-un astfel de loc sunt trimişi criminalii, violatori i- cei care au comis crime grave  „, a spus apărătorul.

Cel mai important lucru în acest mod este utilizarea dozelor crescute de neuroleptice, scopul acestuia este  o limitare semnificativă a abilităților motorii, spune Pryanishnikov. Mai mult, perioada de ședere în astfel de instituții nu este stabilită, subliniază apărătorul.

El a menționat că va face apel împotriva deciziei curții.

„Înainte ca decizia să intre în vigoare, judecătorul a decis să-l aresteze pe Gabyshev.

 

 

După cum a spus Pryanishnikov, examinarea trasologică în cazul șamanului Gabișev, care  a fost efectuată de Natalia Lebed (fiica șefului adjunct al Ministerului Afacerilor Interne din Yakutia Alexander Lebed), a fost exclusă  din caz printr-o decizie separată, deoarece instanţa a considerat că examinarea nu a fost o dovadă.

 

În luna februarie a acestui an, împotriva lui Gabyshev  a fost deschis un caz privind utilizarea violenței împotriva unui executant al legii (articolul 318 din Codul penal) . La sfârșitul lunii ianuarie poliția și un lucrător medical al unui spital de boli mintale au venit la șaman pentru a-l duce la o instituție medicală. La începutul lunii februarie, instanța a confirmat  afirmația dispensarului psihoneurologic cu privire la spitalizarea forțată a lui Gabișev.

Aceasta a devenit a doua cameră a șamanului din spitalul de boli mintale.  Prima dată, curtea a decis să-l trimită pe Gabyshev la tratament obligatoriu în iunie anul trecut, dar în iulie șamanul a fost externat..

Gabișev a anunțat pentru prima dată o excursie la Moscova pentru a-l „expulza” pe președintele rus Vladimir Putin în 2019. A reușit să ajungă la Buryatia, dar a fost reținut.

Sursa: novayagazeta.ru

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata