În Georgia, opoziția anunță un „protest permanent” pentru eliberarea lui Saakașvili

0 58

În Georgia, liderul Mișcării Naționale Unite de opoziție, Nika Melia, a anunțat un protest în fața închisorii din Rustavi, unde este deținut fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, care de o mai mult de o lună se află în greva foamei. „Georgia va începe un protest!”, a scris Nika Melia pe Facebook, și va cere eliberarea lui Saakașvili.

Manifestația va fi permanentă și nu se va încheia până când obiectivul nu va fi atins!”, a mai spus Melia, anunțând începutul acțiunii pentru 17.00 ora locală.

Criza politică din Georgia s-a adâncit de când Saakașvili s-a întors în țară, înainte de primul tur al alegerilor locale, pentru a susține opoziția. Mișcarea Națională Unită, fondată de Saakașvili, spune că alegerile locale din 30 octombrie (turul doi) au fost trucate în favoarea partidului de guvernământ Visul Georgian. Potrivit rezultatelor preliminare, Visul Georgian a câștigat 19 din cele 20 de posturi de primar disputate. Saakașvili a scris pe Facebook că Mișcarea Națională Unită ar fi câștigat alegerile, acuzând Visul Georgian de uzurparea puterii și îndemnându-și susținătorii să iasă la proteste.

Saakașvili se află în cea de-a 33-a zi a grevei foamei, iar în mesajul său de luni, 1 noiembrie, a spus că a slăbit aproape 20 de kilograme.

 

sursa: europa libera

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata