În prima linie cu operatorii ucraineni de drone care decimează trupele lui Putin. „Am văzut grămezi de cadavre în zonele eliberate“

0 203

Dintr-un buncăr subteran aflat la un kilometru și jumătate de linia frontului, războinicii ucraineni cu drone urlă și aplaudă în timp ce ucid un alt soldat rus cu o grenadă.

„Când eram copil, eram fascinat de romanul Philip K. Dick „Second Variety”. Începe cu doi soldați care stau în buncărul lor, privind un singur infanterist inamic care se apropie de poziția lor.

Câteva secunde după aceea, dronele subterane cu „gheare” apar și folosesc lame ascuțite pentru a rupe intrusul în bucăți. Ideea ca o viață umană să fie luată chiar în fața ta de către roboți creați de om a fost înfricoșătoare .

Nu mi-am imaginat vreodată că 30 de ani mai târziu, aș sta într-un buncăr și aș urmări o imagine similară, iar atât buncărul, cât și imaginea ar fi la fel de reale, spune un operator de drone ucrainean“, jurnaliștilor de la Daily Mail.

„Buncărul nostru este la doar la aproximativ un kilometru și jumătate de linia frontului și este bine ascuns sub pământ. Poate supraviețui unei lovituri directe de la o bombă KAB de 500 de kilograme [bombă rusească ghidată aerian]; nimeni nu ar vrea să verifice dacă este adevărat, desigur. Dar șansele sunt mari, deoarece rușii își folosesc în mod constant suveranitatea aeriană și KAB-urile ca ultim argument, de până la 10 ori pe zi.

Buncărul este o casă temporară pentru patru militari. Este echipat cu patru paturi supraetajate, internet Starlink , cutii cu muniție și mâncare.

Un operator stă la masă și monitorizează fluxul online de la drone. Făcând clic neașteptat pe mouse și alegând un flux live în locul altuia. Alți doi soldați joacă table. Al patrulea își curăță pușca AK.

„Uite băieți, asta ar putea fi interesant!“ spune operatorul. Toți se lipesc de ecran. O dronă a detectat un grup de patru soldați ruși.

„Păcat că am rămas deja fără grenade, așa că poate dura mai mult“, spune operatorul. Chiar și fără grenade, o dronă poate fi mortală pentru inamici, deoarece operatorul le cunoaște coordonatele.

În câteva secunde, artileria lovește lângă una dintre figurile negre de pe ecran. Alte figurine păreau nevătămate și au încercat să-și croiască drum, dar a doua lovitură de artilerie îi prinde.

Soldații țipă, se salută și aplaudă. La fel ca atunci când sărbătorești un gol neașteptat, dar mult așteptat din partea echipei pe care o susții.

Nu este un joc de fotbal, desigur; aceștia sunt oameni vii. Erau. Și nu mai sunt pentru că au venit să-i omoare, scrie Daily Mail.

Citește continuarea AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata