În Transnistria, Rusia Unită câștigă detașat

0 12

Administrația de la Tiraspol a anunțat că la alegerile pentru Duma de stat a Federaţiei Ruse au votat 59.233 de locuitori ai regiunii transnistrene. Asta, în condițiile în care Rusia susținea încă acum trei ani că are 220 de mii de cetățeni în regiunea separatistă a Republicii Moldova.

Cifra de participare anunțată luni este cu aproape două mii de alegători mai mare decât cea făcută publică duminică după închiderea secțiilor. Duminică seara autoritățile electorale din regiune au spus că la alegerile pentru Duma de stat s-au prezentat 57536 de votanți.

Potrivit rezultatelor finale anunțate la Tiraspol, partidul de guvernământ, Rusia Unită, a acumulat 76,42 la sută din voturi în regiunea transnistreană. Pentru Partidul Liberal Democrat a lui Vladimir Jirinovski au votat 6,14 la sută dintre transnistrenii veniți la alegeri, iar Partidul Comuniștilor din Rusia a fost susținut de 5,1 la sută.

Presa de la Tiraspol scrie că cetățenii ruși din Transnistria constituie cel mai activ electorat rus din afara granițelor Federaţiei Ruse.

La precedentele alegeri legislative din Rusia, din 2016, în regiunea transnistreană au votat 56 de mii de persoane, iar Rusia Unită a acumulat 83 la sută. Atunci, în regiunea transnistreană au fost deschise 22 de secții de votare, cu cinci mai puține decât în acest an. Iar la alegerile prezidențiale din Rusia, din 2018, la vot s-au prezentat aproape 74 de mii de cetățeni ruși din regiunea transnistreană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata