Înalt oficial NATO: Putin a făcut planuri de asasinate și sabotaje în Europa. Rusia nu dispune de trupe și muniție pentru o ofensivă majoră în Ucraina

0 58

Un înalt oficial NATO a declarat, marți, în cadrul unei ședințe de informare cu jurnaliștii sub rezerva anonimatului, că Putin exercită presiuni puternice în Europa pe mai multe fronturi, inclusiv planuri de asasinate, sabotaje, incendiere, pentru a submina sprijinul public pentru Ucraina.

Bazele militare americane din Europa au fost plasate la cel mai înalt nivel de alertă de securitate din ultimul deceniu, după ce SUA au obținut informații privind posibile comploturi de sabotaj legate de Rusia, informează CNN, citând surse anonime.

Oficialii serviciilor de informații occidentale ar fi avertizat cu privire la intensificarea operațiunilor de sabotaj rusești în Europa.

Alerta de securitate sporită a fost raportată pentru prima dată la începutul lunii iulie ca fiind legată de o posibilă amenințare teroristă îndreptată împotriva mai multor baze militare americane din Europa, inclusiv din Germania în care își are sediul Comandamentul european al SUA, dar și din România.

Noile informații obținute de CNN indicau că amenințarea provenea de la persoane sprijinite de Rusia care ar fi plănuit să organizeze atacuri de sabotaj asupra bazelor militare americane, urmând un model al altor incidente de sabotaj din Europa care au fost legate de Rusia.

Procuratura federală din Germania a anunțat în aprilie că doi cetățeni germano-ruși au fost arestați după ce au fost suspectați că plănuiau să comită atacuri cu explozibili și incendieri în țară, inclusiv la baze militare americane.

În ultimele șase luni, autoritățile poloneze au arestat 18 persoane suspectate de desfășurarea de activități ostile sau de sabotaj în colaborare cu Rusia sau Belarus, potrivit Ministerului polonez de Interne.

Alți câțiva suspecți au fost arestați în cursul anului trecut în Germania, Austria, Danemarca, Estonia și alte țări, pentru presupus spionaj în favoarea Rusiei sau alte forme de colaborare cu serviciile secrete ruse.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata