Înarmarea Europei! Franța ar putea cumpăra rachete Mistral în valoare de 500 milioane de euro, ca parte a acordului cu mai multe state de a proteja continentul

0 67

Ministerul francez al Apărării a declarat marți că ar putea comanda 1.000 de rachete de apărare antiaeriană Mistral în valoare de aproximativ 500 de milioane de euro, ca parte a unei achiziții comune cu alte patru state europene, relatează Reuters.

Președintele Emmanuel Macron a declarat luni că Franța a încheiat un acord cu Belgia, Cipru, Estonia și Ungaria pentru a face achizițiile.

Macron a adăugat că a făcut unele progrese în a convinge unii dintre aliații UE ai Franței să se uite la o strategie de apărare proprie, europeană, în contrast cu un efort condus de germani de a achiziționa în comun sisteme de apărare aeriană din afara Europei.

Rachetele de apărare aeriană Mistral sunt construite de compania MBDA. Airbus AIR.PA și BAE Systems dețin fiecare o participație de 37,5% la MBDA, în timp ce compania italiană Leonardo deține un pachet de 25%.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata