INFOGRAFIC Cum poartă Tzahal războiul subteran din Gaza

0 50

Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat că Tzahal „a efectuat o operațiune ofensivă în inima orașului Gaza – Shari, Shifa – printr-o metodă de încercuire și acaparare. „Asta ne-a făcut să ajungem în inima orașului foarte repede, mult mai repede decât a anticipat Hamas. Teroriștii Hamas au fost surprinși în teren și le-am demontat liniile defensive”, a precizat Hagari.

Armata Israelului anunță că va extinde operațiunea din nordul Fâșiei Gaza, înspre orașul Jabalia.

Israelul susține că armata „a lovit trei puțuri de tunel în zona Jabalia, în care se ascundeau teroriști” și că „trupele au ucis zeci de teroriști cu sprijin aerian, au capturat arme din diferite locuri și au localizat și distrus puțuri de intrare în tuneluri.”

Armata israeliană a declarat că aeronavele sale au atacat aproximativ 250 de ținte Hamas în Fâșia Gaza în ultima zi. Un elicopter de luptă a atacat o țintă din care au fost lansate rachete către regiunea centrală a Israelului, Gush Dan. Armata a spus că a descoperit o rachetă antitanc ascunsă sub pătuțul unui copil.

Tancurile israeliene înconjoară spitalul indonezian din nordul Gaza

Tancurile israeliene ar fi înconjurat spitalul indonezian din Gaza, unde ministerul sănătăţii condus de Hamas a declarat că 12 persoane au fost ucise duminică seara, relatează BBC. Directorul spitalului, Dr. Marwan Al-Sultan, a declarat pentru BBC că departamentul de îngrijire postoperatorie a fost lovit, iar trupele se aflau la doar 20 de metri distanţă. Armata israeliană a declarat că forţele sale au vizat „teroriştii” care au deschis focul asupra lor din interiorul spitalului. Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) s-a declarat „consternat”. „Lucrătorii din domeniul sănătăţii şi civilii nu ar trebui niciodată să fie expuşi la o asemenea oroare, şi mai ales în timp ce se află în interiorul unui spital”, a scris Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Tzahal a dat publicității imagini, duminică, despre care spune că ar arăta un tunel adânc de 10 metri și lung de 55, aflat sub spitalul Al-Shifa.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata