„Îngrijorare reală” la Casa Albă cu privire la o potențială operațiune israeliană în sudul Gazei

0 42

Consilierul adjunct pentru securitate națională Jonathan Finer a declarat duminică că există o „îngrijorare reală” cu privire la o potențială operațiune terestră israeliană în sudul Gazei, deoarece mii de civili au fugit acolo în ultimele săptămâni după ce au respectat ordinele de evacuare pentru a face acest lucru.

Finer a spus la emisiunea „Face the Nation” de la CBS că, deși Israelul are dreptul de a extinde operațiunile în sudul Gazei, ar trebui să se ferească de civilii care au fugit în ultimele săptămâni pentru a scăpa de bombardamentul israelian din alte părți ale Gazei. El a spus că Israelul nu ar trebui să continue cu niciun plan potențial acolo înainte de a lua măsuri pentru siguranța civililor.

Circa 10.000 de oameni au fugit din nordul Fâşiei Gaza spre sud în cursul zilei de sâmbătă, potrivit Biroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), citat de dpa.

Această cifră se bazează pe estimările observatorilor ONU de pe teren, a transmis OCHA duminică devreme, menţionând că printre ei se numără şi minori neînsoţiţi.

Locuitorii din Gaza au dat curs instrucţiunilor forţelor armate israeliene (IDF) care le-au spus în mod repetat civililor să părăsească partea de nord a Fâşiei Gaza.

Israelul afirmă că Hamas dispune de centre de comandă şi de baze de lansări de rachete în spitale, şcoli şi clădiri rezidenţiale din nord.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata