Insider: Mai multe drone ar fi spionat ucrainenii care se antrenează la o bază militară din Germania

0 86

Persoane neidentificate au încercat să spioneze, cu drone, antrenamentele militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei de la baza militară germană Wildflecken, potrivit publicației germane Business Insider.

Potrivit publicației, în noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie mai multe drone au fost văzute deasupra bazei din Wildflecken, unde armata ucraineană se antrenează pentru a folosi vehicule militare Dingo-2. Germania a agreat să trimită Kievului 50 de astfel de vehicule pentru a fi folosite de armată și alte autorități ale forțelor de ordine.

Prezența dronelor a fost confirmată de Ministerul Federal al Apărării pentru Business Insider. Ministerul a confirmat și că poliția a pornit o investigație în apropierea zonei de antrenamente militare la granița dintre Bavaria și Hesse, după ce au fost văzute dronele.

Potrivit surselor Business Insider, ar fi vorba de mai mult de zece drone văzute, care nu ar reprezenta un pericol pentru populație. Publicația scrie că rușii ar fi urmărit armata ucraineană, însă această informație încă nu a fost confirmată.

În ultimele luni, drone misterioase au fost văzute în mod repetat în lume, precum și în ultimele zile deasupra platformelor petroliere norvegiene unde câteva ar fi intrat într-o zonă de securitate.

Premierul norvegian Jonas Gahr Støre a spus: Există tot mai multe dovezi că a fost o acțiune intenționată și că suntem într-o situație foarte serioasă. Este crucial ca Europa și NATO să se poziționeze împreună acum”. În ianuarie, au fost văzute drone și deasupra centralelor nucleare suedeze.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata