Insigne pentru victoria asupra Covid-19 și ursul cu balalaika. Rusia marchează ziua națională.

0 133

În data de 12 iunie este marcată Ziua Rusiei. Sărbătoarea a fost instituită  în 1992 cu ocazia adoptării Declarației de suveranitate a Federației Ruse, aprobată în 1990.  Acest an este unul deosebit, aniversar. Pandemia de Covid -19 și-a lăsat, de asemenea, amprenta. 

Au decis să sărbătorească, pe picior larg! Planul de acțiuni a fost întocmit pentru o săptămână întreagă. Coronavirusul nu a interferat cu sărbătoarea, dimpotrivă i-a stimulat pe cei cu mințile creative să vină cu idei noi. Desigur, firul roșu a fost și rămâne a fi  victoria… victoria asupra coronavirusului.

Portatul rusesc de știri Medusa a scris despre planul de acțiune. În special, se planifică distribuirea a 20 de milioane de panglici în culorile tricolorului iar pacienții care s-au recuperat de COVID-19 vor primi ecusoane cu mesajul „Am învins coronavirusul”. Autorii conceptului mai propun  ca medicii să le cânte celor care au învins boala un „verset al unei melodii populare” (nu este menționat în mod special despre ce piesă este vorba).

Planul nu se încheie aici. „Campania publicitară a acțiunii presupune că „Telegram” va realiza mai multe autocolante. Una dintre ele se bazează pe imaginea unui urs îmbrăcat în hanorac, cu o căciulă și cu o balalaika. (…) În 500 de curți, activiștii pro Kremlin vor organiza concerte, la care oamenii ar trebui să asiste de la balconul apartamentului. Conform planului, pe  12 iunie, imnul național al Rusiei ar trebuit să fie cântat de la aceleași balcoane la o ora prestabilită, a mai scris Medusa în ajunul sărbătorii. Tot conform planului administrației președintelui rus, „cetățenii străini vor scrie pe rețelele sociale „mulțumesc” Rusiei sau unor perosoane, în special, pentru ajutorul și sprijinul lor”.

Nu există nici o confirmare oficială a acestor planuri iar lista a fost prezentată publicației „Medusa”, de o sursă din administrația președintelui Rusiei.

Apropo, aceeași sursă  relatează că Vladimir Putin a semnat decretul „Cu privire la realizarea unei medalii comemorative „Pentru contribuția altruistă la organizarea acțiunii de asistență reciprocă  „#SuntemÎmpreună”. Aproape 30 de milioane de ruble vor fi alocate pentru realizarea distincțiilor, adică peste 370.000 de euro. Insignele vor fi decernate de către voluntarii care au ajutat oamenii în timpul pandemiei.

În ciuda spiritului învingător, este prematură marcarea victoriei asupra epidemiei. Site-ul stopkoronavirus.rf a raportat în dimineața zilei de 11 iunie despre 8779 de cazuri noi de COVID-19, detectate în doar 24 de ore. Au fost depistate în total 502.436 de cazuri, 251.150 persoane vindecate iar 6.532 de persoane au murit. Aproximativ 240 de mii de pacienți cu coronavirus rămân în spitale. Apropo, condițiile de tratament sunt departe de a fi ideale în unele instituții medicale.  Publicația „ Подъем” scrie că pacienților Spitalului Republican de Boli Infecțioase Clinice din Ulan-Ude li s-a interzis să folosească toaleta. În schimb, au fost invitați să folosească gălețile..

Un pacient a comentat această situație: „Am fost internat la Spitalul Clinic Republican de Boli Infecțioase cu  diagnosticul COVID-19. Este imposibil să mergi la toaletă din salon, în schimb au adus găleți pentru defecare și urinare. Sunt puse lângă masa pentru mâncare. Sunt niște condiții pentru animale sau ca la închisoare. De ce nu sunt respectate standardele sanitare și standardele de igienă și moralitate?

Ministerul Sănătății din Buryatia a recunoscut problema.

„Din cauza faptului că această clădire a fost construită în 1940 și nu are un sistem de tratare a apelor uzate, pacienții sunt obligați să folosească găleți-toalete speciale. Conținutul este decontaminat, apoi fuzionat în canalizare. Fiecare pacient are o găleată de toaletă individuală. Există și o perdea de separare , a mai spus reprezentantul ministerului.

Apropo, 370.000 de euro, care vor fi cheltuiți pentru producția de medalii, ar putea fi cheltuiți pentru instalarea unui sistem de tratare a apelor uzate în spitalul din Ulan Ude dar, se pare că, Kremlinul tinde să gîndească la nivel global, mai ales când este vorba despre sărbătorile naționale. În schimb pacienții vor fi cu insigne.

Surse:

  1. meduza.io
  2. rg.ru
  3. rg.ru
  4. стопкоронавирус.рф
  5. pdmnews.ru
  6. pdmnews.ru

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata