Instanța a arestat o susţinătoare a lui Navalnîi, din Ufa, într-un dosar ce ţine de extremism

0 83

Un tribunal districtual din Ufa a arestat-o pe fosta șefă al filialei locale a susținătorilor lui Alexei Navalnîi, Lilia Chanysheva, în cazul creării unei comunități extremiste. Acest lucru a fost anunțat pe Twitter de avocatul Vladimir Voronin.

În iunie, Tribunalul orașului Moscova acatalogat Fondul Anticorupție Navalnîi și rețeaua sa de sedii regionale drept organizații extremiste. După aceea, a fost deschis un dosar penal împotriva politicianului și a susținătorilor săi cu privire la crearea unei organizații extremiste.

Decizia funcționează retroactiv, scoțând în afara legii toată munca echipei Navalnîi din Rusia în ultimii șapte ani. Avocații săi demonstrează că FBK și sediul central desfășurau activități juridice, iar fondul a fost verificat periodic de Ministerul Justiției, în conformitate cu cerințele legale.

Argumentând necesitatea arestării, anchetatorul departamentului a spus că Chanysheva s-ar putea ascunde în străinătate. Ea a raportat că ar putea fi însărcinată. Potrivit articolului, activista riscă până la zece ani de închisoare.

Sursa: www.golosameriki.com

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata