Instanța a permis! Tauber pleacă în Israel pentru două săptămâni

0 66

La ședința din 8 noiembrie, instanța a admis demersul procurorului de prelungire a măsurii preventive eliberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 de zile. Totodată, instanța a admis cererea părții apărării privind eliberarea permisiunei inculpatei de a pleca peste hotare la investigații medicale în statul Israel, pentru o perioadă de 14 zile, cu obligarea de a preda la întoarcere pașaportul.

Marina Tauber consideră că ea, în calitate de deputat, trebuie să efectueze vizite și peste hotarele Republicii Moldova. Dincolo de toate, este vorba și de viața personală, zice Tauber.

„Sunt anumite proceduri, care au fost începute de mine în legătură cu crearea familiei. Atunci când am avut posibilitate, am făcut deplasări de mai multe ori. Precum vedeți, de fiecare dată reveneam acasă. Ca și fiecare, eu am deplasări personale, vizite de lucru peste hotare. Eu ca politician trebuie să activez nu doar în Republica Moldova, dar să lucrez și cu diaspora.”

În dosarul de finanțare ilegală a partidelor, Marina Tauber este învinuită de acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat. Tauber este cercetată și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii în semestrul I al anului 2022, cu scopul de a ascunde volumul banilor acumulați și volumul mijloacelor utilizate.

Pe 19 iunie 2023 a fost trimisă în judecată cauza penală în privința Marinei Tauber și a persoanei juridice, Partidului Politic ,,Șor”, învinuiți de patru capete de acuzare pentru falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat (art. 1812 alin. (1), (5) din Codul penal).

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata