Iohannis, Duda și Zelenski, la Chișinău de Ziua Independenței

0 140

Trei președinți de țară vor fi prezenți la Chișinău, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, marcată în fiecare an în data de 27 august. Este vorba despre președintele polonez Andrzej Duda, cel român Klaus Iohannis și ucrainean Vladimir Zelenski. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea și întrevederi bilaterale cu ei. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Președinției.

Potrivit anunțului, președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, va ateriza la Chișinău joi, 26 august, pentru o vizită oficială, urmând să aibă întrevederi cu Maia Sandu, dar și cu alți oficiali de rang înalt. A doua zi, pe 27 august, va participa la acțiunile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova.
Tot pe 27 august, la Chișinău se vor afla președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Cei trei șefi de stat, alături de președintele Maia Sandu, vor lua parte la festivitățile organizate în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Ulterior, vor avea loc câteva întrevederi bilaterale, precum și o reuniune multilaterală a celor patru președinți.

La final, se vor face declarații de presă comune.

Sursa: https://realitatea.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata