Iranul le permite inspectorilor internaționali accesul la siturile sale nucleare

0 152

Iranul a căzut de acord să permită inspectorilor internaționali accesul la siturile sale nucleare sensibile pentru deservirea camerelor de supraveghere și continuarea filmărilor, evitând o confruntare diplomatică.

Anunțul a fost făcut pe 12 septembrie, după discuții la Teheran între Rafael Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) și Mohammad Eslami, șeful Organizației pentru Energie Atomică din Iran.

A fost prima vizită a lui Grossi în Iran, de când noul președinte iranian președintele Ebrahim Raisi și-a început mandatul, în luna august. Discuțiile au avut ca aplanarea unor tensiuni între Teheran și Occident, care amenințau să escaladeze și să afecteze negocierile privind relansarea acordului nuclear al Iranului cu puterile internaționale. Prin acordul din 2015, Iranul a acceptat să-și limiteze activitățile nucleare în schimbul ridicării sancțiunilor internaționale care i-au fost impuse.

Acordul a fost pus sub semnul întrebării când Statele Unite l-au denunțat, în 2018, prin decizia președintelui Donald Trump.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata