ISIS amenință să se răzbune pe Putin pentru torturarea suspecților de terorism care au ucis 137 de oameni în sala Crocus. „Asasinii” au fost bătuți, electrocuți și mutilați

0 222

Gruparea jihadistă Stat Islamic i-a amenințat pe rușii „sălbatici“ cu „masacrul” , inclusiv pe Vladimir Putin, pentru torturarea bărbaților suspectați că au ucis 137 de persoane într-un atac terorist la o sală de concerte de lângă Moscova, vineri, 23 martie.

Cei patru bărbați acuzați că au comis masacrul atroce în sala Crocus au fost filmați în mod repetat loviți, electrocutați, mutilați, unuia i s-a tăiat o bucată de ureche și forțat să o mănânce, de către forțele de securitate ruse care i-au capturat și interogat.

În afișul înfiorător, ISIS îi descrie pe ruși ca fiind „sălbatici” înainte de a-i cere lui Putin „să nu mai tortureze prizonierii Statului Islamic”.

Apoi, ei spun că imaginile și videoclipurile cu proprii membrii abuzați și bătuți nu au făcut decât să sporească „pofta de sânge pentru mii de frați ai lor”.

Patru suspecți au fost puși sub acuzare pentru terorism pentru comiterea masacrului de la Moscova în care au fost uciși peste 130 de oameni. Trei dintre ei și-ar fi recunoscut vinovăția. Cu fețele umflate și vinete, au ajuns la tribunal purtând semnele unor bătăi severe. Unul dintre ei, adus în scaun cu rotile, părea că abia era conștient în timpul audierii. Starea lor a ridicat semne de întrebare dacă într-adevăr au vorbit liber. Presa rusă scrie că serviciile de securitate i-ar fi torturat în timpul interogatoriilor. Instanța a dispus pentru ei arest preventiv până în 22 mai.

Toţi cei patru sunt din Tadjikistan şi se aflau în Rusia cu vize temporare sau expirate. Instanţa a ţinut audieri cu uşile închise pentru fiecare dintre acuzaţi, fără a permite accesul publicului.

Dalerdjon Mîrzoev, 32 de ani, a fost primul acuzat adus în faţa instanţei. Mîrzoev, din Tadjikistan, era înregistrat cu o şedere temporară pentru trei luni în oraşul Novosibirsk din sudul Rusiei, în Siberia, dar aceasta expirase, potrivit RIA Novosti.

Saidakrami Raceabalizoda a apărut ca al doilea acuzat şi a declarat în faţa instanţei că avea documente de înregistrare ruseşti, dar că nu-şi aminteşte unde se află acestea. El a comunicat prin intermediul unui interpret, potrivit RIA Novosti. Raceabalizoda s-ar fi născut în 1994. Are o soție și un copil. A apărut bandajat după ce o bucată din urechea bărbatului a fost tăiată în timpul reținerii de către un grup cecen din Garda Rusă.

Şamsidin Fariduni s-a născut în 1998 în Tadjikistan. Fariduni a fost angajat oficial la o fabrică din oraşul rus Podolsk şi era înregistrat în oraşul Krasnogorsk. Bărbatul ar fi fost supus la electroșocuri, Pe canalele de Telegram rusesști a apărut o fotografie cu el întins pe podea, cu fire conectate la organele genitale.

Muhammadsober Faizov, cel de-al patrulea acuzat, părea că nu răspunde, fiind într-un scaun cu rotile. A fost însoţit de un medic la înfăţişarea sa în faţa instanţei. Faizov era şomer temporar, înainte lucrând într-o frizerie din Ivanovo, un oraş situat la nord-est de Moscova. El este înregistrat în acest oraş și s-ar fi născut în 2004.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata