ISW: De ce armata ucraineană trebuie să-și continue contraofensiva în pofida instalării iernii

0 43

Armata ucraineană intenționează să-și continue contraofensiva în cursul acestei ierni pentru a profita de succesele obținute recent pe câmpul de luptă și pentru a împiedica forțele invadatoare rusești să recâștige inițiativa, scrie Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare asupra războiului din Ucraina.

Potrivit lui Serhii Cerevatîi, un purtător de cuvânt al Comandamentului Est al Armatei Ucrainene, forțele Kievului profită de solul înghețat pentru a avansa cu vehiculele grele pe roți și șenile. Oficialul militar ucrainean a mai declarat că rușii recent mobilizați și pușcăriașii recrutați de compania militară privată Wagner nu sunt pregătiți pentru a lupta în condiții de iarnă.

Anterior, Ministerul ucrainean al Apărării își exprimase intenția de a continua contraofensiva în pofida instalării iernii, contrazicând astfel părerile celor care susțineau că vremea rece va pune pauză ostilităților.

Inițiativa apărătorilor ucraineni ar putea avea succes doar cu sprijinul aliaților occidentali, notează ISW.

Potrivit ISW, Kievul beneficiază în prezent de condiții favorabile pentru a purta mai multe ofensive în cursul acestei ierni, asta deși Washingtonul prevede o încetinire a operațiunilor până în primăvară, considerată drept fereastra optimă.

Seria de operațiuni succesive de contraofensivă în regiunile Harkov și Herson demonstrează abilitățile de planificare operațională ale armatei ucrainene și cunoașterea punctelor forte ale „artei operaționale sovietice”, notează ISW.

Potrivit concepției militare sovietice, armatele își pot obține obiectivele strategice doar prin succese operaționale cumulative desfășurate în mod ideal fără pauze operaționale între ele, subliniază ISW.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata