Iubita dizidentului bielorus Roman Protasevici, condamnată la șase ani de închisoare. De ce a fost găsită vinovată

0 143

Un tribunal din Belarus a condamnat-o vineri la şase ani de închisoare pe Sofia Sapega, iubita rusă a opozantului bielorus Roman Protasevici, la un an după ce au fost arestați în urma deturnării avionului în care se aflau. Roman Protasevici este în prezent în arest la domiciliu în Belarus și își aşteaptă procesul.

La capătul unui proces care s-a ţinut cu uşile închise la Grodno, în vestul Belarusului, Sofia Sapega, iubita opozantului, a fost „trimisă la şase ani de închisoare într-o colonie corecţională cu regim general”, a precizat Curtea Supremă din Belarus într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Ea a fost găsită vinovată în special de incitare la ură socială şi la colectarea ilegală de date personale, conform aceleiaşi surse.

Sofia Sapega, în vârstă de 24 de ani, şi Roman Protasevici, de 27 de ani, au fost arestaţi în mai 2021 la Minsk după deturnarea forţată a avionului companiei Ryanair în care se aflau şi care zbura de la Atena la Vilnius de un avion de vânătoare MiG-29 al armatei belaruse.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata