Iulia Navalnaia, în plenul Parlamentului European: Putin este un „monstru sângeros” care conduce o organizație criminală

0 63

Aleksei Navalnîi a fost torturat la ordinele lui Vladimir Putin, un „monstru sângeros” aflat în fruntea unei organizaţii criminale din care fac parte asasini și oameni ce otrăvesc, a declarat miercuri Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, în Franța.

Iulia Navalnaia a reiterat în fața deputaților europeni că soțul ei a fost ucis și nu a murit din cauze naturale, așa cum susține Kremlinul.

 „La ordinele lui Putin, Aleksei a fost înfometat timp de trei ani, a fost pus într-o celulă mică, izolat de toată lumea, iar apoi a fost ucis. Această crimă publică a demonstrat că Putin poate face orice şi că nu se poate negocia cu el”, a declarat văduva opozantului rus într-un discurs în limba engleză.

Ea a cerut ca liderul de la Kremlin să fie tras la răspundere nu doar „pentru tot i-a făcut lui Aleksei” Navalnîi, dar și pentru acțiunile sale împotriva Federației Ruse și împotriva Ucrainei.

Cu toate că Vladimir Putin se află într-un moment de propagandă în care dă impresia că jubilează din mai multe motive – reluarea ofensivei ruseși în Ucraina, blocajul din Camera Reprezentanților din SUA asupra continuării ajutorului pentru Ucraina, atacurile în creștere ale extremei drepte pro-ruse asupra instituțiilor occidentale, moartea principalului său opozant și așteptata sa „încoronare” pentru încă șase ani la Kremlin -, Iulia Navalnaia se declară convinsă că toată această fațadă va cădea într-o bună zi.

„Răul se va prăbuşi şi va veni un viitor mai frumos”, a prezis ea, promițând că va face tot ce-i va sta în putință pentru dărâmarea regimului Putin.

Iulia Navalnaia a prezentat totodată o perspectivă proprie asupra înfrângerii lui Putin. În opinia ei, liderul de la Kremlin nu poate fi învins doar prin „rezoluții” și „sancțiuni”, întrucât nu are principii și nu crede în moralitate și reguli. În schimb, este necesară o abordare inovatoare în privința lui.

În deschiderea şedinţei, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a făcut un apel la apărarea democraţiei şi a cerut o anchetă internaţională în cazul morții lui Navalnîi, remarcă Agerpres.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata