Joe Biden declară că există ”unanimitate totală” cu Europa în privinţa crizei din Ucraina

0 264

Preşedintele SUA, Joe Biden, a dat asigurări că există „unanimitate totală” între abordarea sa şi cea a aliaţilor săi europeni în ceea ce priveşte comasarea de trupe ruse la frontiera cu Ucraina, după videoconferinţa pe care a avut-o luni seară cu mai mulţi lideri europeni pentru a discuta despre situaţia din Ucraina, transmite EFE.

Joe Biden vorbeşte despre „unanimitate totală” cu Europa

„Am avut o reuniune foarte, foarte, foarte bună. (Există) unanimitate totală cu toţi liderii europeni”, a declarat Biden la Casa Albă, în declaraţii pentru presă.

Doar atât a avut de spus Biden despre discuţia de luni seară, care a durat o oră şi 20 de minute, cu lideri europeni, printre care şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi care a avut ca scop coordonarea răspunsurilor pe fondul crizei ucrainene.

La videoconferinţă au mai participat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, premierul Italiei, Mario Draghi, şi premierul Regatului Unit, Boris Johnson.

Într-o postare pe Twitter făcută după participarea la videoconferinţă, Biden a scris că liderii au discutat despre „eforturile comune pentru a descuraja o agresiune mai mare din partea Rusiei, cum ar fi pregătirile de a impune costuri economice dure Rusiei şi de a întări securitatea pe flancul estic” al NATO.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata