Joe Biden la festivitățile din Normandia: ”Ucraina este invadată de un tiran şi nu vom renunţa niciodată”

0 47

Preşedintele american Joe Biden a promis joi, 6 iunie, „să nu abandoneze” Ucraina în faţa „agresiunii ilegale” ruseşti într-o alocuţiune rostită cu ocazia comemorării a 80 de ani de la debarcarea din Normandia, relatează Le Figaro.

După ce a adus un omagiu veteranilor americani la cimitirul din Colleville-sur-Mer, Joe Biden a vorbit despre situaţia din Ucraina.

„Ucraina este invadată de un tiran şi nu vom renunţa niciodată”, a spus el. „Ucrainenii suferă pierderi uriaşe, dar nu renunţă”, a subliniat şeful Casei Albe într-un discurs rostit în prezenţa preşedintelui francez Emmanuel Macron. „Nu putem ceda în faţa dictatorilor, este de neimaginat. Dacă am face-o, am fi uitat ce s-a întâmplat pe această plajă”, a declarat Joe Biden, referindu-se la ţărmurile debarcării din Normandia din urmă cu opt decenii.

Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin, fără a-l numi, că este „un tiran care se gândeşte doar la dominaţie”.

„Această agresiune rusă a provocat pierderi grele, 350.000 de ruşi au fost ucişi sau răniţi, iar un milion de oameni au fugit din Rusia”, a spus Biden, în condiţiile în care Moscova evită să dea vreun astfel de bilanţ.

„Nu ne vom întoarce privirea de la Ucraina. Dacă ne întoarcem privirea, Ucraina va cădea sub jugul rusesc, iar apoi va cădea şi întreaga Europă”, a avertizat Biden.

„Izolaţionismul nu a fost răspunsul acum 80 de ani. Şi încă nu este răspunsul nici astăzi”, a punctat el.

La începutul alocuţiunii sale, preşedintele american a adus un omagiu soldaţilor şi veteranilor americani: „Hitler şi cei de lângă el au crezut că democraţia este slabă şi că viitorul este al dictaturilor”, a spus el. „Aici, pe ţărmurile Normandiei, avea să se decidă bătălia dintre libertate şi tiranie”, a continuat Biden.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata