Jurnalista rusă Ksenia Sobciak a părăsit țara pentru a evita o posibilă arestare

0 108

Agențiile de presă informează că jurnalista și personalitatea TV Ksenia Sobciak a părăsit Rusia pentru a evita o posibilă arestare. Știrile din presa ruse au citat surse anonime apropiate forțelor de ordine care au declarat că Sobciak a părăsit Rusia în timpul nopții îndreptându-se către Lituania, prin Belarus, cu câteva ore înainte ca anchetatorii să planifice să o rețină pentru acuzații nespecificate.

Conform altor informații publicate în 26 octombrie, poliția a percheziționat casa lui Sobciak din orașul de lux Gorki-8, în apropiere de capitala rusă, ca parte a unei anchete de șantaj lansate împotriva asociatului lui Sobciak, Kirill Suhanov, care a fost reținut cu o zi mai devreme. Suhanov este directorul comercial al holdingului Ostorojno.Media al lui Sobciak.

Sobciak nu este o persoană de interes în cadrul anchetei, susțin oficialii citați de agențiile de știri sub rezerva anonimatului. Sobciak a calificat arestarea lui Suhanov drept „un alt exemplu de presiune împotriva presei” în Rusia.

Sobciak, în vârstă de 40 de ani, fiica fostului primar din Sankt Petersburg, Anatoli Sobciak, mentor politic al președintelui Vladimir Putin, s-a poziționat de ani de zile ca o figură a opoziției. Ksenia Sobciak a candidat împotriva lui Putin în 2018, dar mulți în Rusia au considerat-o ca fiind o persoană apropiată de Putin și de guvernul său.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata