SIMSON: UE trebuie să evalueze avantajele și dezavantajele achiziționării în comun a gazelor naturale

0 82

Uniunea Europeană trebuie să evalueze avantajele și dezavantajele achiziționării în comun a gazelor naturale, a declarat marți comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, după o reuniune de urgență a miniștrilor energiei comunitari, informează Reuters.

Sunt multe aspecte care trebuie avute în vedere: cine va plăti pentru cumpărarea și stocarea gazelor, cum vor fi transportate gazele între diferite regiuni”, a mai spus comisarul european, adăugând că achizițiile comune de gaze sunt doar una dintre opțiunile pe care Uniunea Europeană le analizează pentru a-și face sistemul de gaze mai rezistent.

Comisia Europeană cercetează modul cum e concepută piața europeană de electricitate și adună dovezi legate de comportamentul furnizorilor de gaze, după ce unele state membre au acuzat concernul rus de stat Gazprom că manipulează piața pentru a face să crească prețurile.

Săptămâna trecută, executivul european a prezentat un set de măsuri temporaremenite să reducă impactul creșterii excepționale a prețurilor la energie la nivel mondial. Între aceste măsuri se numără sprijinul de urgență acordat consumatorilor casnici, ajutoare de stat pentru întreprinderi și reduceri de taxe și impozite.

Sursa: europalibera.org

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata