KGB-ul belarus a creat conturi false în social media pentru a inflama criza migranţilor (Meta)

0 186

Compania-mamă a platformei de socializare Facebook a asociat serviciul belarus de securitate KGB cu crearea a zeci de conturi false de către persoane ce se prezintă ca ziarişti şi militanţi cu scopul de a inflama criza migranţilor de la graniţa dintre Belarus şi Polonia.

Compania Meta a precizat într-un raport publicat miercuri că a eliminat 41 de conturi pe Facebook, cinci grupuri pe reţea şi patru conturi de Instagram, pentru încălcarea politicii sale de „comportament inautentic coordonat”.

Profilurile false au fost folosite pentru a critica politicile autorităţilor poloneze, inclusiv pentru a răspândi alegaţii în sensul că gărzile de frontieră poloneze folosesc forţa şi intimidarea împotriva migranţilor, se arată în comunicat.

„Aceste personaje fictive au postat critici la adresa Poloniei în engleză, polonă şi kurdă (…). Deşi persoane din spatele acestor mesaje au încercat să-şi ascundă identităţile şi coordonarea, investigaţiile noastre au descoperit legături cu KGB-ul belarus”, conchide comunicatul.

Sursa: https://www.agerpres.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata