Kievul examinează sancționarea lui Krasnoselski. Podolyak: Deciziile sunt în curs de elaborare

0 100

Kievul nu exclude că l-ar putea sancționa pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Consilierul președintelui ucrainean, Mihail Podolyak, a dezvăluit în cadrul unui interviu acordat pentru NewsMaker că asemenea decizii sunt în curs de elaborare.

„Mâna dreaptă” a lui Vladimir Zelenski nu a precizat când ar putea fi aprobată hotărârea. Potrivit lui, actualmente Kievul examinează și eventuale riscuri.

„Se discută asemenea opțiuni. O astfel de decizie va fi luată un pic mai târziu și toată lumea va ști despre ea. Preferăm să  avem o abordare pragmatică: Vor exista decizii, vor fi anunțate și vor intra în vigoare. Sunt examinate toate riscurile, inclusiv riscurile legate de asemenea subiecți. Deciziile în privința lor sunt în curs de dezvoltare și vor fi adoptate”, a conchis Podolyak.

Oficialul ucrainean a mai punctat în cadrul interviului că administrația de la Kiev nu are ce reproșa Chișinăului, în contextul poziției pe care a luat-o față de război. Anterior, el a devenit mediatorul unui scandal public, după ce ministrul de Externe Dmitro Kuleba spunea că Moldova și Georgia, prin depunerea cererilor de aderare la UE, „au o încercare de a atașa cele două vagoane ale lor la un tren ucrainean de mare viteză care se deplasează la Bruxelles”. La rândul său, Podolyak puncta în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că asemenea afirmații nu sunt oportune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata