Kievul se teme că NATO nu va proteja Ucraina de Rusia din cauza migranților

0 65

Criza migrației de la granița belaruso-polonă este prima „operațiune” deliberată a Rusiei, al cărei scop final este destabilizarea Ucrainei, a declarat Alexei Arestovici, consilier independent al biroului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. El a anunțat acest lucru la postul de televiziune „Dom” (Дом).

„Din punct de vedere militar, operațiunea a început imediat ce primul migrant a început să spargă gardul de la granița cu Belarus. Iar scopul principal este Ucraina. Ei creează probleme Poloniei, astfel încât NATO să se implice în rezolvarea ei și să se gândească mai mult la propriile probleme decât să meargă să ajute Ucraina”, a spus consilierul.

Arestovici a acuzat de asemenea forțele de securitate din Belarus de atacul asupra graniței poloneze de către migranți, care, potrivit acestuia, sunt aduși acolo intenționat cu sprijinul Rusiei.

Drept urmare, Arestovici a concluzionat că Moscova este implicată în criza migranșilor, reieșind din faptul că aviația rusă patrulează spațiul aerian al Belarusului.

Sursa: www.rosbalt.ru

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata