Kremlinul anunță că Rusia este „pregătită” pentru negocieri cu Ucraina

0 79

Kremlinul este dispus să negocieze o soluţie „paşnică” la conflictul din Ucraina, dar cu propriile sale condiţii, a declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, citat Interfax.


Abonați-vă la canalul de Telegram Disinfo.md. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


„Este adevărat, Rusia este pregătită pentru o soluţie negociată cu propriile noastre condiţii”, a afirmat Peskov în conferinţa sa de presă zilnică, răspunzând la o întrebare despre vizita fostului cancelar german Gerhard Schröder la Moscova, în urma căreia politicianul social-democrat a declarat că Rusia doreşte o ‘soluţie negociată’ la conflictul cu Ucraina.

„Vestea bună este că Kremlinul vrea o soluţie negociată”, a declarat Schröder într-un interviu acordat în exclusivitate pentru săptămânalul „Stern”, în care a confirmat şi faptul că a avut o întâlnire cu preşedintele rus, Vladimir Putin, la Moscova săptămâna trecută.

Potrivit lui Peskov, condiţiile Moscovei pentru oprirea acţiunii militare „sunt bine cunoscute”.

„Aceste condiţii au fost convenite la Istanbul şi de către negociatorii ambelor părţi. După aceea, partea ucraineană a respins consensul şi a abandonat calea negocierilor”, a spus Peskov.

Întrebat dacă Schröder, despre care se ştie că este apropiat de preşedintele rus, ar putea media între Rusia şi Ucraina în vederea organizării de noi negocieri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că politicianul german nu şi-a exprimat o astfel de dorinţă.

La 24 februarie, Rusia a declanşat o invazie pe scară largă în Ucraina, denumind-o drept „operaţiune militară specială”, sub pretextul „denazificării” şi „demilitarizării” ţării vecine.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata