Kremlinul avertizează împotriva aderării Suediei și Finlandei la NATO

0 146

Kremlinul susține că extinderea NATO nu va aduce mai multă stabilitate în Europa. Declarația purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, vine după ce presa a relatat că Finlanda și Suedia sunt pregătite să intre în NATO, relatează CNN.

„Am spus în repetate rânduri că alianța în sine este mai mult un instrument de confruntare. Aceasta nu este o alianță care oferă pace și stabilitate, iar extinderea în continuare a alianței, desigur, nu va duce la mai multă stabilitate pe continentul european”, a spus Peskov.

Finlanda și Suedia ar putea adera în curând la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, potrivit unor oficiali citați de presa internațională. Mișcarea ar înfuria probabil Moscova și ar sublinia și mai mult eroarea strategică făcută de Rusia atunci când a invadat Ucraina.

Oficialii NATO au declarat pentru CNN că discuțiile despre aderarea Suediei și Finlandei la alianță au devenit extrem de serioase după invadarea Ucrainei de către Rusia. Înalți oficiali ai Departamentului de Stat al SUA au declarat că problema a fost discutată la reuniunea ministerială a NATO de săptămâna aceasta, la care au participat miniștrii de externe de la Stockholm și Helsinki.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata