Kremlinul, deranjat de acțiunile Chișinăului! Zaharova afirmă că Moldova s-ar fi aliniat sancțiunilor contra Rusiei

0 221

Kremlinul privește sceptic neutralitatea Moldovei și susține că, de fapt, țara noastră s-ar fi aliniat sancțiunilor occidentale contra Rusiei. Declarația aparține purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, care precizează că deciziile Chișinăului îngrijorează administrația lui Putin.

Printre acțiunile pe care oficiala le-a calificat drept „sensibile” se numără protestele din fața ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Zaharova susține că din cauza lor, activitatea misiunii diplomatice este perturbată.

De asemenea, conform TASS, funcționara a mai vorbit despre interzicerea panglicii bicolore, dar și suspendarea temporară a livrării scrisorilor și coletelor din și către Federația Rusă prin intermediul Poștei Moldovei.

„Unele acțiuni și declarații de la Chișinău lasă să ne îndoim de angajamentul real al conducerii țării de a menține neutralitatea, respectarea drepturilor și intereselor locuitorilor și parteneriatul reciproc avantajos cu Federația Rusă.  În pofida faptului că autoritățile Moldovei nu au anunțat acest lucru, diverse structuri ale țării aplică sancțiuni occidentale anti-ruse în sectorul bancar și în domeniul reexportului de mărfuri rusești”, susține Zaharova.

„Vocea” Ministerului de Externe de la Moscova a mai vorbit și despre pretinse „restricții severe impuse de Chișinău asupra difuzării mass-media ruse”. Zaharova a conchis că la Chișinău se precept sensibil declarațiile Moscovei, iar Kremlinul „nu este  afectat mai puțin de acțiunile administrației țării noastre.

Sursa: https://realitatea.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata