Kremlinul, pregătit la negocieri pe tema Ucrainei, dar numai în funcție de „propriile interese” al Rusiei. Putin se laudă cu arsenalul nuclear

0 73

Rusia îşi modernizează arsenalul nuclear şi îşi menţine forţele strategice la cel mai înalt nivel de pregătire, în condiţiile în care Occidentul duce un „război hibrid” împotriva sa, a declarat marţi Vladimir Putin, care susţine, pe de altă parte, că este dispus să negocieze cu Occidentul pe tema Ucrainei, dar numai dacă se ţine cont de propriile interese ale Moscovei, relatează agenţiile Reuters şi TASS.

Liderul de la Kremlin, care candidează pentru al şaselea mandat la alegerile prezidenţiale din martie 2024, a proclamat că toate încercările de a provoca înfrângerea strategică Rusiei au fost zădărnicite.

El a afirmat că Rusia şi-a modernizat aproape în totalitate arsenalul nuclear strategic, reluând retorica nucleară în timp ce se lăuda că războiul din Ucraina s-a întors în favoarea Rusiei. Declaraţiile au fost făcute la o reuniune cu oficiali ruşi cu rang înalt din domeniul apărării, inclusiv ministrul Serghei Şoigu.

Rolul arsenalului nuclear aerian, maritim şi terestru al Rusiei în asigurarea echilibrului de putere „a crescut considerabil” în contextul „apariţiei unor noi riscuri politico-militare”, a declarat Putin. În acest an, proporţia de arme moderne în cadrul forţelor nucleare „a crescut la 95%, iar cea a componentei navale la aproape 100%”, a arătat Putin. „Facem ceea ce credem că este necesar, ceea ce dorim” pe câmpul de luptă, a mai spus el, dând asigurări că Ucraina „suferă pierderi grele şi şi-a risipit în mare parte rezervele”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata