Kremlinul reacționează la afirmația președintelui Poloniei precum că „Rusia este o țară anormală și agresivă”

0 291

Secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul consideră inacceptabilă retorica președintelui polonez.

„Nu avem o atitudine bună față de o astfel de retorică. Nu ne place și nu o acceptăm. Rusia este o țară prietenoasă, puternică, încrezătoare în sine și absolut independentă. Având aceste calități, Rusia caută relații de prietenie, cooperare reciproc avantajoasă cu toți vecinii, inclusiv cu Polonia”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, califică acțiunile Rusiei drept „agresive și imperiale”. În timpul unei vizite în Georgia, el a numit Rusia o țară anormală.

Andrzej Duda consideră că acțiunile Moscovei necesită o acțiune decisivă din partea comunității internaționale. El a promis că va ridica „problema rusească” la Adunarea Generală a ONU și la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Totodată, în cadrul vizitei, președintele Poloniei a promis autorităților georgiene că va face totul pentru a ajuta Georgia în procesul de integrare în NATO. Potrivit acestuia, NATO „îi așteaptă pe georgieni” pentru că sunt „un popor mândru care merită libertate, securitate și prosperitate”.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata