Secretarul de presă al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul consideră inacceptabilă retorica președintelui polonez.

„Nu avem o atitudine bună față de o astfel de retorică. Nu ne place și nu o acceptăm. Rusia este o țară prietenoasă, puternică, încrezătoare în sine și absolut independentă. Având aceste calități, Rusia caută relații de prietenie, cooperare reciproc avantajoasă cu toți vecinii, inclusiv cu Polonia”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, califică acțiunile Rusiei drept „agresive și imperiale”. În timpul unei vizite în Georgia, el a numit Rusia o țară anormală.

Andrzej Duda consideră că acțiunile Moscovei necesită o acțiune decisivă din partea comunității internaționale. El a promis că va ridica „problema rusească” la Adunarea Generală a ONU și la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Totodată, în cadrul vizitei, președintele Poloniei a promis autorităților georgiene că va face totul pentru a ajuta Georgia în procesul de integrare în NATO. Potrivit acestuia, NATO „îi așteaptă pe georgieni” pentru că sunt „un popor mândru care merită libertate, securitate și prosperitate”.