Kremlinul respinge acuzațiile privind manipularea prețurilor la gaze pentru Europa

0 9

Kremlinul a respins acuzațiile despre manipularea prețurilor la gazele pentru europeni de către Gazprom, afirmând că marele concern rus își îndeplinește toate obligațiile.

Declarația a fost făcută la televiziunea rusă pe 26 septembrie de stat de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a mai spus că Gazprom ar fi pregătit să-și mărească rezervele de gaze în Europa.

„Gazprom este gata să încheie din ce în ce mai multe contracte (…) pentru că în Europa avem cei mai importanți parteneri ai noștri”, a spus Peskov.

Săptămâna trecută, un grup de zeci de membri ai Parlamentului European a difuzat o scrisoare în care acuză concernul rus de faptul că ar manipula prețurile, care au crescut, și ar reduce fluxul de gaze prin Ucraina pentru a forța Germania să certifice și să dea în folosință gazoductul controversat prin Marea Baltică, Nord Stream 2. Firma americană de analiză financiară și de afaceri, S&P Global, a estimat că rezervoarele de stocare ale Gazprom în Europa erau „aproape goale” la mijlocul lunii septembrie.

 

sursa: europa libera

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata