Kremlinul s-a răzgândit în privința negocierilor de pace! ”Nu există rezultate foarte promițătoare”

0 178

Kremlinul a salutat miercuri faptul că Kievul și-a exprimat în scris propuneri pentru un acord de pace, dar a spus că încă nu există rezultate „foarte promițătoare”. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu a observat nimic cu adevărat promițător sau care să pară un progres în negocierile de pace și a spus că mai este mult de lucru pentru un acord.

Ucraina a transmis Rusiei luni, după negocierile de pace de la Istanbul, zece propuneri pentru un acord de pace printre care se numără garanții de securitate, posibilitatea de aderare la UE, fără integrarea în NATO, precum și oferirea unei perioade de 15 ani pentru a rezolva problemele legate de Crimeea și Sevastopol prin negocieri bilaterale între Ucraina și Rusia.

Peskov a spus, însă, marți că Rusia nu va discuta despre Crimeea cu nimeni, nici măcar cu Ucraina, pentru că „este parte a Federației Ruse”.

Poziția Kremlinului expirmată marți este în contradicție cu semnalele date cu o zi în urmă, când delegația rusă anunța că discuțiile au avansat, iar ministerul apărării din Rusia a precizat că va opri ofensiva spre Kiev și Cernihiv pentru a facilita viitoare negocieri.

Citește mai mult AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata