Close Menu

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    21 de vile, șase mașini și un WC de aur: bilanțul unui „slujitor al legii”

    13 mai 2025

    Sociolog: „Diferența între George Simion și Nicușor Dan e sub 4 procente”. Ce se întâmplă dacă vin la vot încă 1,5 milioane de români

    13 mai 2025

    Polonia închide consulatul Rusiei după un incendiu uriaș la un centru comercial din capitală

    13 mai 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    DISINFO.MDDISINFO.MD
    • Moldova
    • Externe
    • Opinii
    • Analize
    • Stopfake
    • Română
      • Rusă
    DISINFO.MDDISINFO.MD
    Prima pagină » Kremlinul spune că expulzarea diplomaţilor ruşi de la sediul NATO subminează complet posibilitatea dialogului
    Interviu

    Kremlinul spune că expulzarea diplomaţilor ruşi de la sediul NATO subminează complet posibilitatea dialogului

    7 octombrie 2021
    Facebook Twitter LinkedIn Email VKontakte Telegram WhatsApp Copy Link
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link

    Decizia NATO de a expulza opt diplomaţi ruşi de la misiunea Rusiei la sediul Alianţei Nord-Atlantice din Bruxelles pentru presupuse activităţi de spionaj subminează orice şansă de normalizare a relaţiilor cu Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, a declarat joi Kremlinul, citat de EFE.

    „Aceste acţiuni nu ne permit să ne facem iluzii cu privire la posibilitatea normalizării relaţiilor şi reluarea dialogului cu NATO. Mai degrabă îl subminează aproape complet”, a declarat Peskov în conferinţa sa de presă zilnică.

    În opinia sa, declaraţiile Alianţei Nord-Atlantice cu privire la Rusia sunt „contradictorii”, deoarece pe de o parte se vorbeşte despre dorinţa de normalizare a relaţiilor, iar, pe de altă parte, se întreprind acţiuni care împiedică progresul în această direcţie.

    Rusia a avertizat miercuri seara ca va răspunde la gestul NATO, conform agenţiilor de presă ruse. Surse aliate au precizat pentru EFE că cei opt diplomaţi ruşi erau de fapt „angajaţi ai serviciilor de informaţii ruse care nu-şi declaraseră calitatea lor” reală.

    În plus, Alianţa Nord-Atlantică a decis să reducă la zece numărul total de diplomaţi pe care Rusia îi poate acredita pe lângă sediul său din Bruxelles.

    „Chiar ieri liderii NATO au evocat importanţa unei detensionări în relaţiile cu Rusia şi au pledat pentru reluarea dialogului în cadrul Consiliului Rusia-NATO, precum şi trimiterea unui ambasador rus la Bruxelles”, a reacţionat ministrul rus adjunct de externe Aleksandr Gruşko.

    „Dacă înainte cineva credea în sinceritatea acestor afirmaţii, astăzi nimeni nu o va face”, a spus Gruşko, fost ambasador al Rusiei la NATO, citat de ziarul Kommersant.

    În 2018, NATO a expulzat şapte diplomaţi ruşi ca represalii la otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal, împreună cu fiica sa, la Salisbury (în sudul Angliei), atribuită de Londra serviciilor de informaţii ruse.

    În acelaşi timp, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat joi că expulzarea celor opt diplomaţi ai misiunii ruse nu are vreo legătură cu vreun eveniment anume, dar Alianţa trebuie să manifeste vigilenţă faţă de activitatea rusă „malignă”, potrivit Reuters.

    Într-o conferinţă de presă susţinută la o zi după anunţul expulzării, Stoltenberg a specificat că este vorba de „opt ofiţeri ruşi de informaţii nedeclaraţi”.

    „Această decizie nu este legată de niciun eveniment anume, dar vedem de ceva timp o intensificare a activităţii maligne ruseşti şi, prin urmare, trebuie să fim vigilenţi”, a spus el, adăugând că activităţile celor opt nu erau în conformitate cu acreditările lor.

    Totodată, secretarul general al NATO a avertizat joi în legătură cu „implicaţiile” pe care le au asupra securităţii blocului nord-atlantic o Chină din ce în ce mai „asertivă” şi o Rusie tot mai „agresivă”, conform EFE.

    „Ne confruntăm cu o competiţie strategică în creştere, cu un autoritarism care avansează şi cu o instabilitate generalizată, alimentate de un comportament rusesc tot mai agresiv şi de o Chină din ce în ce mai asertivă”, a declarat Stoltenberg în deschiderea unei reuniuni a Consiliului Nord-Atlantic, organismul de conducere suprem al Alianţei.

    Potrivit politicianului norvegian, „aceste tendinţe au implicaţii importante pentru securitatea noastră, democraţiile şi modul nostru de viaţă”. „Şi ele pot fi abordate cu succes numai dacă acţionăm împreună”, a adăugat el.

    Sursa: https://www.agerpres.ro

    Share. Facebook Twitter LinkedIn Email VKontakte Telegram Copy Link WhatsApp

    Related Posts

    Ce e, de fapt, în spatele propunerii lui Putin. Kasparov: Vrea să despartă America de Europa și îi transmite un mesaj lui Trump

    12 mai 2025

    Scenariul care l-ar înfuria pe Trump. Expert: „Europenii au resurse să ajute Ucraina în continuare. În plus, avem și banii rușilor”

    18 februarie 2025

    Ce înseamnă pentru Ucraina și pentru Europa negocierea dintre Trump și Putin. Ar putea ajunge Rusia la granițele României?

    14 februarie 2025

    Reacții la Moscova după ce Tucker Clarson a susținut că Biden a vrut să-l asasineze pe Putin. „Doar discutarea acestui lucru e o crimă”

    30 ianuarie 2025

    21 de vile, șase mașini și un WC de aur: bilanțul unui „slujitor al legii”

    13 mai 2025

    Sociolog: „Diferența între George Simion și Nicușor Dan e sub 4 procente”. Ce se întâmplă dacă vin la vot încă 1,5 milioane de români

    13 mai 2025

    Polonia închide consulatul Rusiei după un incendiu uriaș la un centru comercial din capitală

    13 mai 2025

    Industria rusă se prăbușește sub greutatea deficitului de personal calificat

    13 mai 2025

    Trump spune că s-ar putea duce joi în Turcia, dacă Putin și Zelenski se întâlnesc: „Ma gîndesc să merg și eu”. Zelenski: „Asta-i ideea”

    13 mai 2025
    DISINFO.MD
    © 2025 Disinfo. All Rights Reserved. Dezvoltat de Disinfo.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.