La ce activități „ciudate” a participat un elev rus într-o tabără din Coreea de Nord: „Au încercat să ne spele pe creier în multe moduri”

0 150

Un elev rus care a participat în 2015 și 2016 la taberele de vară organizate de statul rus în Coreea de Nord a rupt tăcerea, și a dezvăluit lumii în ce constau activitățile pe care sunt obligați să le facă elevii, cu vârste fragede.

„Am încercat să găsesc mai multe informații (n.r. – despre Coreea de Nord), așa că m-am abonat la un grup numit „Solidaritate cu Coreea de Nord” pe VKontakte – echivalentul rusesc al Facebook. În cadrul acestuia, Partidul Comunist al Federației Ruse oferea o șansă de a merge într-o tabără de vară pentru copii din Coreea de Nord pentru aproximativ 300 de dolari”, a declarat elevul pentru businessinsider.com.

Potrivit elevului rus, Yuri Frolov, la momentul respectiv, el era cel mai mare copil din grupul care a plecat din Rusia în Coreea de Nord. El avea 15 ani, iar restul copiilor aveau vârste cuprinse între 8 și 10 ani. Pentru această tabără de vara, fiecare familie a trebuit să achite câte 300 de dolari.

„Au sosit aproximativ cinci autobuze pline de copii. Deși cei mai mulți dintre noi erau ruși, au existat și grupuri de copii din Laos, Nigeria, Tanzania și China. Cu toate acestea, copiii nord-coreeni din tabără erau destul de separați de noi și nu i-am întâlnit decât o singură dată, în ultima noastră zi. Cred că acest lucru a fost deliberat, împiedicându-i să vorbească cu noi despre experiențele lor”, a mai declarat Yuri Frolov, la aproape zece ani după experiența din Coreea de Nord.

„Tabăra de vară avea niște ritualuri foarte ciudate”

Potrivit tânărului rus, tabăra de vara organiza activități tipice pentru copii, precum ieșiri pe plajă, concursuri de construit castele de nisip sau înot, însă erau organizate și activități mai „atipice”.

„A trebuit să curățăm statuile foștilor lideri ai Coreei de Nord. Într-o dimineață, ne-am trezit la ora 6.00 pentru a curăța monumentele lui Kim Il Sung și Kim Jong Il. Nu aveam bureți sau altceva – doar ștergeam praful, chiar dacă monumentele erau curățate profesional în fiecare săptămână. A fost ciudat”, a declarat elevul pentru Business Insider.

În plus, el spune că au fost obligați să participe la concerte, și să cânte melodii de propagandă în coreeană despre liderii Coreei de Nord. Pentru elevii ruși, versurile acestor melodii erau traduse în limba lor maternă.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata