La două luni după ce și-a părăsit postul, ambasadorul SUA a revenit la Moscova

0 14

Ambasadorul Statelor Unite John Sullivan a revenit la Moscova, la două luni după ce și-a părăsit postul în contextul înrăutățirii relațiilor dintre America și Rusia, a anunțat ambasada americană din capitala rusă.

„Sosit înapoi azi la Moscova. Gata să lucrez cu echipa @USembRu pentru a înregistra progrese în ce privește prioritățile politicii externe americane, și cu #Rusia la obiectivul nostru privind o relație stabilă și previzibilă între țările noastre”, a spus Sullivan într-un mesaj pe Twitter, citat de purtătorul de cuvânt al ambasadei americane Jason P.Rebholz.

John Sullivan fusese rechemat pentru consultări în aprilie, într-un moment când Statele Unite și Rusi au anunțat sancțiuni și expulzări diplomatice reciproce. „Mă bucur să revin la Moscova, și abia aștept că lucrez cu colegii noștri din guvernul rus pentru a ne atinge țelul unei relații stabile și previzibile dintre Statele Unite și Rusia”, a spus ambasadorul americna într-un interviu pentru Interfax.

După summitul lor din 16 iunie de la Geneva, președintele Statelor Unite Joe Biden și omolgul său rus Vladimir Putin au anunțat că amabasadorii lor se vor reîntoarce la misiunile lor într-o încercare de a reduce tensiunile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata