La întâlnirea cu Lavrov, Blinken a transmis Moscovei să caute o soluţie diplomatică la criza cu Ucraina

0 246

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit joi, la Stockholm, cu omologul său rus Serghei Lavrov pe marginea conferinţei anuale a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pentru a-l avertiza direct cu privire la „consecinţele grave” pe care le-ar putea suporta Rusia în cazul în care ar invada Ucraina, transmiţând totodată Moscovei să caute o cale diplomatică pentru depăşirea acestei crize, relatează Reuters.

Blinken i-a transmis acest avertisment ministrului rus de externe Serghei Lavrov la o zi după ce a declarat că Washingtonul este gata să răspundă ferm, inclusiv prin sancţiuni severe, în cazul unui atac rusesc.

„Cel mai bun mod de a evita o criză este diplomaţia şi acest lucru aştept cu nerăbdare să-l discut cu Serghei”, a spus Blinken jurnaliştilor înaintea întâlnirii cu Lavrov.

Washingtonul este pregătit să faciliteze acest lucru, a declarat secretarul de stat american, avertizând că în cazul în care „Rusia decide să continue confruntarea vor exista consecinţe grave”.

Lavrov le-a declarat jurnaliştilor că Moscova este pregătită pentru un dialog cu Kievul. „Noi, aşa cum a declarat preşedintele Putin, nu vrem niciun conflict”, a adăugat el.

Totodată, Lavrov a avertizat că „scenariul de coşmar al confruntării militare” este pe cale să revină în Europa, pe fondul escaladării tensiunilor în jurul Ucrainei, relatează AFP.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata