LAVROV: Dialogul dintre Rusia şi SUA este principalul format de negocieri privind garanţiile de securitate

0 116

Dialogul dintre Moscova şi Washington constituie principalul format de negocieri privind garanţiile de securitate, a declarat joi, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune „Pervîi Kanal”, ministrul afacerilor externe rus, Serghei Lavrov, informează TASS.

„Principalul format (de negocieri privind garanţiile de securitate) este Rusia şi SUA şi puţin Rusia-NATO”, a spus Lavrov.

Şeful diplomaţiei ruse a subliniat că Moscova nu a iniţiat discuţiile privind securitatea în Europa la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), unde acest subiect este discutat de mulţi ani şi unde dialogul este redus mereu la situaţia din Ucraina.

„Am auzit că americanii şi principalii lor aliaţi vor să obţină ca principala platformă (de negocieri) să fie OSCE, iar în acest sens voi spune că noi nu am înaintat niciun fel de iniţiative la OSCE. Noi am înaintat propunerile noastre în primul rând principalului jucător, care ia toate deciziile – SUA, şi le-am mai dat NATO, pentru că noi avem cu NATO un pact în vigoare”, a spus Lavrov, subliniind că niciun fel de informaţii despre negocieri nu au fost trimise oficial nici UE, nici OSCE.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata