Gazoductul Nord Stream 2 este aproape gata și este programat să înceapă lucrările în următoarele zile. Declarația aparține ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov. 

„Va fi finalizat peste câteva zile, va începe să funcționeze”, a spus Lavrov.

Anterior, despre finalizarea construcției gazoductului Nord Stream 2 a anunțat și directorul general al Gazprom, Alexei Miller. Fostul șef al companiei petroliere austriece OMV Rainer Seele și-a exprimat la fel încrederea că acest gazoduct va fi construit în termenii stabiliți.

Amintim că, Nord Stream 2 prevede construirea a două linii ale unei conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cub pe an de la coasta Rusiei până în Germania prin Marea Baltică.

Conducta de gaz este finalizată în proporție de 99%. Așezarea conductelor în apele Danemarcei a fost deja finalizată, există o secțiune în apele Germaniei, care este planificată să fie finalizată până la 12 septembrie curent.

Precizăm că, proiectul dat a stârnit nemulțumirea Ucrainei și Statelor Unite ale Americii. Ucraina își face griji că ar putea pierde din veniturile anuale primite de la ruși pentru faptul că gazul rusesc tranzita teritoriul ei, pentru a fi livrat în Uniunea Europeană.

Sursa: https://realitatea.md