Liderii europeni au decis! Summit-urile cu Rusia nu vor fi reluate

0 4

Liderii Uniunii Europene au renunțat la ideea de a relua summit-urile cu Rusia, la care s-a renunțat în 2014 după ce Rusia a anexat abuziv peninsula ucraineană Crimeea. Într-o declarație dată publicității vineri dimineață, liderii europeni au spus că „vor explora formatele și condițiile în care va continua dialogul cu Rusia” fără a menționa întâlniri la nivel înalt sau planuri pentru un summit cu Putin.

Franța și Germania au propus organizarea primului summit al UE cu Putin din ianuarie 2014, după ce președintele american Joe Biden s-a întâlnit cu președintele rus la Geneva, pe 16 iunie. Dar după discuții târziu în noapte la summit-ul de la Bruxelles, cancelara germană Angela Merkel a declarat reporterilor că nu există un consens privind o reuniune la nivel înalt cu Rusia.

Printre liderii care s-au opus summit-ului s-a numărat președintele lituanian Gitanas Nauseda, care a spus că nu a existat nicio schimbare în tiparul comportamentului Rusiei și dacă UE începe să facă Moscovei avansuri înainte ca comportamentul Rusiei să se fi schimbat, „va trimite semnale incerte și dăunătoare”.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata