Liderii NATO, speriați că Trump ar putea scoate SUA din alianță dacă ar reveni la Casa Albă. Mesajul lui Jens Stoltenberg

0 76

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit miercuri, 31 ianuarie, despre temerile conform cărora o eventuală realegere a republicanului Donald Trump ca preşedinte al SUA ar slăbi Alianţa Nord-Atlantică.

Liderul NATO a declarat, la postul american CNN, că nu împărtăşeşte aceste temeri și că alianța depune eforturi pentru a oferi în continuare Ucrainei un sprijin solid în războiul cu Rusia, consemnează Reuters.

Stoltenberg a spus, de asemenea, că nu crede nici că o a doua preşedinţie Trump ar pune în pericol apartenenţa SUA la NATO.

”Cred că Statele Unite vor continua să fie un aliat ferm în NATO, indiferent de rezultatul alegerilor americane, întrucât aceasta este în interesul SUA”, a apreciat secretarul general într-un interviu acordat CNN.

În timpul preşedinţiei sale, Trump s-a plâns adesea că Statele Unite ar contribui prea mult în cadrul NATO şi că aliaţii europeni ar cheltui prea puţin pentru apărare.

”Am colaborat cu el patru ani şi l-am ascultat cu atenţie, pentru că principala lui critică a fost că aliaţii din NATO cheltuie prea puţin pentru NATO”, a indicat în interviu Stoltenberg, care a insistat pe lângă statele membre să-şi sporească cheltuielile de apărare şi observă acum că tot mai multe dintre aceste state şi-au crescut bugetele militare.

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata