Vadim Krasnoselski a mers la Moscova pentru a discuta despre interacțiunea ruso-transnistreană

0 13

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a sosit marți la Moscova pentru a discuta „subiectele interacțiunii bilaterale ruso-transnistrene în diverse direcții”. Potrivit lui Krasnoselski s-a discutat și despre lupta cu virusul pandemic dar și despre o eventuală distribuire a unui lot de vaccinuri rusești, în Moldova.

În Transnistria, oamenii au încredere în vaccinul rusesc. Am discutat despre organizarea livrării unui nou lot de vacin Sputnik V. Am mai discutat despre alte eventuale ajutoare umanitare menite șa susține locuitorii, fortificarea relațiilor ruso-transnistrene, se arată în comunicatul de pe site-ul liderului de la Tiraspol.

Potrivit agenției INFOTAG, serviciul de presă al liderului de la Tiraspol a raportat că „mai multe întrevederi de lucru cu reprezentanți ai Administrației Prezidențiale a Federației Ruse, a Dumei de Stat, a Consiliului Federației și a Ministerului de Externe al Rusiei  vor avea loc  și în zilele următoare”.

Krasnoselski va anunța la ședințe datele despre modul în care locuitorii regiunii transnistrene au votat la alegerile pentru Duma de Stat a Federației Ruse. Mai mult, „negocierile în formatul „5+2” (privind soluționarea conflictului transnistrean – „I.”) urmează să fie discutată cu colegii noștri ruși”.

În mod tradițional, liderul de la Tiraspol „va comunica cu compatrioții pe platforma Reprezentanței oficiale a Transnistriei la Moscova”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata