Liderul Hamas ar fi încolțit în buncărul său. Armata israeliană a ajuns în inima orașului Gaza

0 145

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) se află în inima orașului Gaza, iar liderul Hamas din enclavă, Yahya Sinwar, a fost „izolat” în buncărul său, a anunțat marți seară ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant. Acesta a precizat că Sinwar „se ascunde în buncărul său și nu are contact cu asociații săi”, dar nu a dezvăluit și locația acestuia.

„Hamas descoperă acum că intrăm în locuri unde nu au crezut niciodată că vom intra”, a declarat la rândul său premierul israelian Benjamin Netanyahu într-o conferință de presă, adăugând că sedii, tuneluri și baze ale teroriștilor au fost „distruse” și că IDF „crește presiunea asupra Hamas cu fiecare oră” pe măsură ce se înfiltrează în orașul Gaza.

Contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a precizat că forțele armate „adâncesc presiunea” asupra orașului Gaza, înaintea unei ofensive terestre totale.

Marți, trupele IDF se aflau în apropierea spitalului Shifa – principala și cea mai mare unitate medicală din Gaza – care se află la aproximativ 800 de metri de coastă, și se pregăteau să intre în orașul cu străzi înguste și cartiere dens populate după ce l-au încercuit. Rezidenții care încercau să se evacueze din nordul fășiei au spus că au trecut pe lângă tancuri poziționate în vederea unui posibil asalt.

Contraamiralul Daniel Hagari a mai spus că IDF a ucis mai mulți comandanți ai Hamas în loviturile aeriene și operațiunile din cursul nopții, care au avut scopul „să afecteze în mod semnificativ capacitatea Hamas de a efectua contraatacuri” – semnalând astfel că asaltul total se apropie.

El a adăugat că geniștii israelieni lucrează pentru a demola fiecare tunel pe care îl întâlnesc în cale folosind o varietate de dispozitive.

Între timp, ministrul apărării, Yoav Gallant, a lăudat eforturile depuse în ultimele 24 de ore în operațiunile militare de pe coastă, considerându-le „foarte impresionante”.

„Combinația dintre forțele aeriene și forțele terestre zguduie Fâșia Gaza”, a subliniat Gallant într-o declarație video. Referitor la comandanții Hamas uciși în loviturile aeriene, el a adăugat: „unii dintre ei erau cei pe care i-am eliminat acum o zi sau două și au fost înlocuiți de alții, care au fost și ei eliminați”.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata