Liderul suprem al Iranului i-a transmis șefului organizației Hamas că nu va intra în război împotriva Israelului

0 82

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, i-a transmis șefului organizației teroriste Hamas că nu va intra în război împotriva Israelului.

Afirmația ar fi fost făcută în cadrul întâlnirii din Teheran la începutul lunii noiembrie, potrivit a trei oficiali de rang înalt. Khamenei ar fi declarat că Iranul nu a fost avertizat cu privire la atacul din 7 octombrie asupra Israelului și nu va intra în război, conform g4media care citează Reuters.

Khamenei i-a mai spus că Iranul, un susținător de lungă durată al teroriștilor Hamas, va continua să acorde grupării sprijinul politic, dar nu va interveni direct.

Potrivit sursei citate, Mohanad Hage Ali, expert în Hezbollah la centrul de reflecție Carnegie Middle East Center din Beirut, apreciază că atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului i-a lăsat pe partenerii săi de axă în fața unor alegeri dificile în confruntarea cu un adversar cu o putere de foc mult superioară.

„Când trezești ursul cu un astfel de atac, este destul de dificil pentru aliații tăi să stea în aceeași poziție ca tine”.

Pe 7 octombrie, comandantul militar al Hamas, Mohammed Deif, a făcut apel la aliații săi de pe axă să se alăture luptei.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata