Lovitura sub centură care ar putea ruina guvernarea PAS. LUPUȘOR: Fără reforme se va pierde din creditul de încredere

0 274

Anul curent trebuie să fie anul reformelor, pentru că fără reforme și, mai ales, în acest an care este un an crucial, pentru că în anul 2023 avem alegeri locale, apoi se începe iarăși ciclul electoral, deci acest an, din punctul de vedere al ciclului politic, este unul crucial pentru reforme și fără reforme guvernarea va pierde din acel credit masiv de încredere la nivel local, la nivel național și la nivel internațional, explică directorul Expert – Grup, Adrian Lupușor.

În opinia lui Lupușor, exprimată într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, reforma crucială de care depinde succesul altor reforme, este reforma administrației publice.

 

”Noi avem nevoie de instituții, de ministere, de agenții, care să fie capabile să atragă în sistem oameni talentați, oameni cu experiență, oameni profesioniști, integri, care ulterior să facă politici. Și pentru aceasta avem nevoie de a reorganiza modul în care funcționează administrația publică, trebuie să schimbăm metoda de management în acest sistem pentru a face un sistem care să încurajeze progresul, să motiveze profesioniștii și să-i demotiveze pe cei care sabotează, trebuie să majorăm salariile, avem nevoie de o majorare revoluționară”, a punctat directorul Expert – Grup.

Lupușor a vorbit și despre cheltuielile mari în sectorul public, care arată ineficiența.

 

”Noi trebuie să punem accent pe creșterea eficienței în serviciul public, unele funcții trebuie comasate, altele trebuie lichidate și din economii să majorăm salariile celor care rămân în sistem și care au performanțe. (…) Atâta timp cât nu vom avea în instituții oameni suficienți care să implementeze politici adecvate, noi nu vom avea un stat care să lupte cu inegalitățile economice și sociale, un stat care să intervină eficient în a corecta eșecurile pieței”, a precizat Lupușor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata