Ludovic Orban, declarații războinice la Chișinău: „Imperiul țarist are în genă să râvnească la pământurile româneşti”

0 170

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică, la evenimentul „Viitorul Moldovei în UE” organizat la Chişinău de Alianţa Dreapta Unită, că „de când a apărut Rusia, imperiul ţarist, are în genă să râvnească la pământurile româneşti” care nu le aparţin, dar şi ale altor popoare vecine, şi că „ruşii nu se vor opri niciodată” dacă nu li se va opune o „rezistenţă democratică şi de caracter”.

„O spun din capul locului, aş fi vrut ca acest frumos eveniment să aibă loc pe 27 martie, care este data în care s-a făcut dreptate pentru Basarabia, în care a fost dat peste cap raptul rusesc făcut în 2012, nu prin calea armelor, ci prin coruperea unor negociatori turci, prin care Basarabia a ajuns sub cizmă rusească. A fost dat peste cap de românii care şi-au dorit cu adevărat să facă parte din adevărată ţară a tuturor românilor, România. (…) Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: de când a apărut Rusia, imperiul ţarist, are în genă să râvnească la pământurile româneşti, la pământurile care nu le aparţin, indiferent că sunt ale polonezilor, ale lituanienilor, ale letonilor, ucrainenilor şi ale tuturor neamurilor care au avut nenorocul să fie în apropiere de graniţa rusească. Ruşii nu se vor opri niciodată decât dacă noi cu adevărat vom arăta că suntem hotărâţi să le opunem rezistenţă. O rezistenţă democratică, o rezistenţă de caracter şi mai ales o rezistenţă care să îi pună pe gânduri şi să îi facă să înţeleagă că este momentul să se oprească între graniţele lor, să nu mai râvnească la pământuri care nu le aparţin!”, a spus liderul Forţa Dreptei.

 

„Ruşii nu se vor opri în Ucraina, Basarabia, în ţările baltice, ruşii vor dori să ajungă nu până la Berlin, ci până la Bruxelles dacă nu se trezeşte Europa şi naţiunile europene trebuie să fie alături de românii din Basarabia, de ţările baltice, de Polonia, de Ucraina care luptă cu un eroism şi o determinare cu care a uimit lumea!”, a adăugat Ludovic Orban.

De asemenea, acesta a subliniat că românilor din ţara vecină nu li s-au putut scoate din suflete limba şi simţirea românească.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata