Lukașenko a recunoscut că protestatarii au fost bătuți în centrul de detenție de pe strada Okrestina

0 101

Președintele belarus, Alexander Lukașenko, a recunoscut într-un interviu acordat BBC că cei reținuți în timpul protestelor în masă de la Minsk au fost bătuți crunt în centrul de detenție de pe strada Okrestina. Steve Rosenberg de la BBC a spus că în timpul conversației cu Lukașenko a ridicat problema maltratării protestatarilor pașnici și, de asemenea, a încercat să-i transmită imagini video în care apar oameni, părăsing centru de detenție din Minsk cu răni suferite în urma torturii.

„Bine, bine, recunosc, recunosc”, a spus Lukașenko. „Oamenii au fost bătuți în centrul de detenție Okrestino”. El a adăugat că și cei din structurile de forță au fost bătuți, doar că nimeni nu a arătat asta.

Anterior, Lukașenko a declarat că cei reținuți în timpul acțiunilor de protest din Belarus nu au fost torturați. „Este un fals, nu este adevărat. Ascultați, de ce să-i torturezi? Ancheta doar nu a fost efectuată acolo. (…) Și dacă era cineva cu vânătăi, le-a primit în stradă, când s-au repezit la trupele interne și la polițiști. Abia după asta au fost reținuți”, a spus președintele.

Liderul de la Minsk a mai remarcat că unii dintre deținuți au avut de suferit în izolatoare, dar s-a întâmplat doar din cauza faptului că i-au atacat primii pe reprezentații forțelor de securitate.

Citește mai mult AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata