Lukaşenko amenință că va opri livrările de gaz rusesc spre UE dacă Polonia închide granița cu Belarus

0 235

Liderul din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a spus că este pregătit să închidă conductele cu gaz rusesc care alimentează restul Europei, dacă Polonia închide granița cu Belarus, a scris agenția de știri RIA, citată de Reuters.

Lukaşenko a mai lansat o amenințare asemănătoare luna trecută care a stârnit reacția președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a avertizat Belarusul că oprirea livrărilor de gaz spre Europa prin conductele deținute de Gazprom ar reprezenta o „încălcare a contractului nostru de tranzit”.

Miercuri, Lukaşenko a părut neafectat de avertizarea Rusiei. „În timp ce Polonia împreună cu alții iau și mai multe măsuri împotriva Belarusului, ei chiar cred că o să fiu constrâns de niște contracte? Să fim serioși, ar trebui să știe mai bine”, a spus Lukashenko într-un interviu cu o publicație rusească, potrivit Politico.

„Polonia are ideea asta de a închide granița cu Belarus. Bine, lasă-i să o facă”, a spus Lukaşenko. „Dacă închid granița, atunci trebuie să se mai gândească cum o să mai cumpere energie din Rusia.”

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata