Lukaşenko spune că prin manevrele militare din Belarus nu amenință Ucraina. „Dacă vreţi pace, pregătiţi-vă pentru război”

0 59

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a negat joi că recentele manevre militare din ţară ar fi avut ca ţintă Ucraina şi a respins „teoriile conspiraţiei” privind desfăşurările forţelor armate belaruse la graniţă, relatează Reuters.

Vorbind la o reuniune cu liderii militari, care a marcat sfârşitul inspecţiilor militare instantanee desfăşurate în această lună, Lukaşenko a mai spus că nu poate exclude o „agresiune” împotriva Belarusului din partea unor „vecini”, fără a specifica cine ar putea fi aceştia.

„Dacă vreţi pace, pregătiţi-vă pentru război”, a adăugat Lukaşenko, precizând că manevrele militare s-au limitat la teritoriul belarus şi nu au ameninţat pe nimeni altcineva.

În ultimele săptămâni, Belarusul a anunţat o serie de activităţi militare, inclusiv verificări ale nivelului de pregătire şi o nouă desfăşurare de trupe ruseşti în ţară. Manevrele i-au făcut pe oficialii ucraineni să sugereze că Rusia ar putea plănui un nou atac asupra Kievului folosindu-se de teritoriul belarus, aşa cum a făcut, fără succes, în primele zile ale războiului său din Ucraina.

Lukaşenko l-a primit luni la Minsk pe Vladimir Putin, o vizită rară în străinătate pentru liderul de la Kremlin. Deplasarea lui Putin a provocat temeri că ar încerca să convingă Belarusul să se alăture campaniei sale militare din Ucraina, lucru pe care Lukaşenko a refuzat să-l facă până în prezent.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata