Luptă comună cu propaganda rusă: maratonul de știri de la Kiev va fi difuzat în Republica Moldova

0 71

Maratonul de știri „Edini Novini”, difuzat de mai multe canale ucrainene aproape non-stop după debutul războiului va fi difuzat și în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de șeful Executivului de la Kiev, Denis Shmyhal.

Subiectul a fost discutat de oficialul oficial cu Natalia Gavrilița, în timp ce prim-ministra Republicii Moldova s-a aflat într-o vizită la Kiev. De asemenea, Shmyhal a mai anunțat că în 2023, pentru a lupta cu propaganda rusă, dar și pentru a asigura securitatea și cooperarea în logistică, energetică și economie, va avea loc întrevedere la nivel înalt între reprezentanții guvernării de la Chișinău, București și Kiev.

„Vom asigura transmiterea telemaratonului „Edini Novini” la televiziunea moldovenească. Asta ne va oferi posibilitatea să luptăm mai eficient cu dezinformările rusești”, a declarat Shmyhal.

Oficialii au mai convenit că 2023 va deveni anul culturii ucrainene în Moldova. De asemenea, șefii cabinetelor de miniștri de la Kiev și Chișinău au mai convenit și despre construcția unui nou pod peste Nistru.

Sursa: https://realitatea.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata