Luxemburg a îngheţat active ruseşti în valoare de 5,5 miliarde de euro după declanşarea războiului din Ucraina

0 36

Nu mai puţin de 5,5 miliarde de euro din totalul de 17 miliarde de euro în active ruseşti îngheţate de UE după declanşarea de către Moscova a războiului împotriva Ucrainei se află în Luxemburg, a declarat marţi ministrul de externe Jean Asselborn în faţa parlamentului, relatează dpa, citat de Agerpres

„Dacă Rusia nu cedează, atunci noi sancţiuni sunt inevitabile”, a spus Asselborn. El a mai spus că este important că UE nu şi-a pus în pericol unitatea.

Nu poate exista „neutralitate” în ceea ce priveşte războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Cei care nu condamnă Rusia acceptă legea celui mai puternic. „Istoria va decide cine a fost de partea cea bună”, a mai spus Asselborn.

Luxemburgul a livrat până acum arme şi material Ucrainei în valoare de 72 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 16% din bugetul de apărare al Marelui Ducat.

Asselborn a salutat, în principiu, planurile de extindere a UE cu Ucraina şi statele din Balcanii de Vest. Totuşi, a spus el, chestiunea capacităţii de absorbţie a UE trebuie de asemenea discutată.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata